Gemengde Zangvereniging Cantilene Haalderen

In 1979 werd, op voorstel van de toenmalige bekwame dirigent Gerard Rutjes Gemengde Zangvereniging Cantilene opgericht. Ook nu nog hanteert Gerard Rutjes met veel enthousiasme de dirigeerstok!

De naam die toen werd gekozen, “Cantilene” (liefelijk gezongen lied) bleek al direct een gouden greep te zijn. Cantilene zong regelmatig op kooravonden, tijdens kerstvieringen en kreeg in de loop der jaren zo haar regionale bekendheid.

De leden van het koor komen niet alleen uit Haalderen, maar ook uit Angeren Bemmel, Berg en Dal, Doornenburg, Gendt, Gennep, Huissen, Nijmegen en Ooij.

Al sinds 1980 verzorgt Cantilene elk jaar een jaaruitvoering. Donateurs, familie en ook vele andere muziek- en zangliefhebbers weten dan hun weg naar de kerk te vinden.

Ook worden er regelmatig optredens verzorgd in de verzorgingshuizen, tijdens kerkdiensten in diverse ziekenhuizen en begeleidt het koor elk jaar de bedevaart naar Kevelaer.

Kortom, het is een vereniging waar het goed zingen is!

 

Verdi-concert

Graag maken wij van deze gelegenheid gebruik om u alvast te vertellen dat wij op zondag 1 december a.s. in de RK kerk in Haalderen een schitterend Verdi-concert organiseren! Houd deze datum alvast vrij in uw agenda !